De nominerede til PlanBørnefondens Pigepris 2023 er…

Af Victoria Kafunek

Du kan nu stemme på din favorit til PlanBørnefondens Pigepris 2023!

For sjette år i træk uddeler vi PlanBørnefondens Pigepris i samarbejde med Femina og Tuborgfondet.

Hvert år hylder PlanBørnefondens Pigepris en person, gruppe eller forening, som gør en ekstraordinær indsats for at fremme ligestilling i Danmark.

Alle kan være med til at afgøre, hvem der skal modtage PlanBørnefondens Pigepris 2023, ved at deltager i afstemningen her.

Stem på din favorit

Årets nominerede er:

Henriette Svarre Nielsen

Henriette Svarre Nielsen, professor i gynækologi og obstetrik. Foto: Mathilde Schmidt

SOFTER, tech-netværk for kvinder og kønsminoriteter. Foto: Mathilde Schmidt

Aka Hansen

Aka Hansen, grønlandsk-dansk filmskaber og aktivist. Foto: Mathilde Schmidt

Pigeprisen hylder dem, der handler

PlanBørnefonden Pigeprisen er stiftet for at vise pigers styrke, og sætte fokus på diskrimination og fordomme, der forhindrer dem i at indfri deres fulde potentiale.

Ifølge The World Forum Economic vil der går mindst 131 år, før piger og drenge har samme muligheder. Den manglede ligestilling er IKKE et pigeproblem, men et samfundsproblem. Det kræver mod at sige fra overfor ulighedsskabende normer om kønsidentitet, synliggøre fordomme og gå mod strømmen, når noget føles forkert.

Derfor er et særligt behov for at hylde og støtte modige personer, der netop gør det.

Vinderen afsløres til Pigepris-uddelingen torsdag den 16. november 2023. Med støtte fra Tuborgfondet får vinderen af Pigeprisen desuden 20.000 kroner til at fremme deres aktiviteter, der kommer piger og ligestillingen til gode i Danmark.

De nominerede er udvalgt af en uafhængig jury bestående af danske meningsdannere fra erhvervslivet, civilsamfund og medier.

Læs mere om her