Om Pigeprisen

I 2018 stiftede Planbørnefonden Pigeprisen, som uddeles hvert år i forbindelse med FN’s Internationale Pigedag d. 11. oktober. Pigeprisens formål er at sætte fokus på det afgørende behov, der er for at fremme ligestilling mellem kønnene og anerkende de aktører, som aktivt arbejder for lige rettigheder og muligheder – uanset køn.

Ulighed mellem kønnene er med til at skabe barrierer for børn og unges trivsel og muligheder i livet. Det forhindrer, at man får alles potentialer i spil, hvilket er et afgørende led i at skabe bæredygtige samfund.

Det er særligt vigtigt at sætte fokus på pigernes potentiale, da de er nøglen til udvikling, og til stadighed er den gruppe i verden, som er mest udsat for diskrimination. Blot fordi de ikke er drenge.

Derfor ønsker PlanBørnefonden med Pigeprisen at hylde en person(er), organisation eller virksomhed, som gør en ekstraordinær indsats inden for ligestilling ved at bidrage til holdningsændringer og ved at iværksætte tiltag, som særligt fremmer børns rettigheder og ligestilling mellem kønnene.

Pigeprisen

Prismodtageren udvælges af en professionel jury

Til at afgøre hvem, der skal vinde Pigeprisen 2019, er der nedsat en jury anført af PlanBørnefondens bestyrelsesformand Stine Bosse. Juryen består derudover af ti professionelle aktører, som alle beskæftiger sig med emnet kønsligestilling.

Juryen afholder i alt to møder, og hvert medlem indstiller en kandidat. Herefter udvælges tre spidskandidater af PlanBørnefondens administrerende direktør, Gwen Wisti, bestyrelsesformand for Planbørnefonden og juryformand for Pigeprisen, Stine Bosse, bestyrelsesmedlem hos PlanBørnefonden, Cecilie Nørgaard og programdirektør i PlanBørnefonden, Anne Smith Petersen.

Vinderen findes herefter ved hemmelig afstemning blandt alle juryens medlemmer.

Du kan læse beskrivelser af hvert enkelt jurymedlem her.

Nominerede til Pigeprisen 2019

Tryk her for at læse mere om årets nominerede til Pigeprisen.

Modtagere af Pigeprisen 2018

I 2018 gik Pigeprisen til to stærke og modige piger fra Kampalas slum i Uganda, der sætter alt på spil for at skabe et bedre liv for piger.

Du kan læse om sidste års prismodtagere her.

Støt pigerne

Støt med en skoleuniform