Pigeprisen

PlanBørnefondens Pigepris

I 2018 stiftede PlanBørnefonden Pigeprisen, som uddeles hvert år i forbindelse med FN’s Internationale Pigedag den 11. oktober. Formålet med Pigeprisen er at sætte fokus på det afgørende behov, der er, for at fremme ligestilling mellem kønnene. Med prisen anerkender vi de aktører, som arbejder aktivt for lige rettigheder og muligheder – uanset køn.

Ulighed mellem kønnene skaber barrierer for børns og unges trivsel. Det forhindrer, at vi får bragt alles potentialer i spil til gavn for hele samfundet.

Særligt vigtigt er det at sætte fokus på pigernes potentiale. De er nøglen til udvikling, men de er til stadighed den gruppe i verden, som er mest udsat for diskrimination. Blot fordi de ikke er drenge.

Derfor ønsker PlanBørnefonden med Pigeprisen at hylde personer, organisationer og virksomheder, som gør en ekstraordinær indsats for pigerne ved at bidrage til holdningsændringer og iværksætte tiltag, som fremmer ligestilling mellem kønnene og børns rettigheder.

Pigeprisen

Prismodtageren udvælges af en jury

Vinderen af Pigeprisen udpeges af en jury anført af PlanBørnefondens bestyrelsesformand, Stine Bosse. Udover Stine Bosse består juryen af 10 personer, som alle beskæftiger sig professionelt med ligestilling mellem kønnene. Forud for den årlige prisoverrækkelse afholder juryen to møder, og hvert medlem indstiller en kandidat. Herefter udvælges tre spidskandidater af PlanBørnefondens administrerende direktør, Gwen Wisti, programdirektør Anne Smith Pedersen, jury- og bestyrelsesformand, Stine Bosse, og et andet medlem af PlanBørnefondens bestyrelse.

Vinderen findes herefter ved hemmelig afstemning blandt alle juryens medlemmer.

Du kan læse beskrivelser af hvert jurymedlem her.

Pigeprisen 2019

I 2019 gik PlanBørnefondens Pigepris til Anja Leighton, som blev landskendt, da hun som 18-årig modigt stillede sig frem og kritiserede de såkaldte “puttemiddage”, som hun selv havde oplevet konsekvenserne af på sit gymnasium.

Du kan læse mere om prismodtageren i 2019 her.

Pigeprisen 2018

I 2018 gik PlanBørnefondens Pigepris til to stærke og modige piger fra Kampalas slum i Uganda, der sætter alt på spil for at skabe et bedre liv for piger.

Du kan læse om prismodtagerne i 2018 her.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform