Nepal

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Nepal har mindre chance for at fejre sin fem-års fødselsdag end børn i Danmark. Fattigdom, konsekvenser af klimaforandringer og underernæring er bare nogle af de problemer, der ligger til grund for det. Nepals samfund er i høj grad partriarkalsk, og minoritetsgrupper er særligt sårbare. Mange piger bliver diskrimineret på grund af deres køn.

Hvis du har et sponsorbarn i Nepal, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed, bl.a. ved at udbrede viden om god ernæring. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at gøre lokalsamfundene mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, og så er du med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Manisha fra Nepal fortælle!

Velkommen til Nepal!Velkommen til Nepal!

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

20-årige Sangita og 24-årige Vivek mødte hinanden, da de gik i skole. De droppede ud kort tid efter for at blive gift. I dag er de forældre til en lille dreng på 10 måneder og har gået i en Plan International-støttet forældregruppe, siden Sangita blev gravid. De har lært om sund ernæring for børn og vigtigheden af, at begge forældre er en del af opdragelsen. ”Jeg har lært, at de første fem år af et barns liv er vigtige. Barnets hjerne udvikler sig meget i denne periode,” siger Vivek, der hjælper lige så meget til i hjemmet som Sangita – også med opdragelsen. Det betyder, at barnet er lige så meget knyttet til ham som til Sangita.

Vores arbejde i Nepal

Nepal er et land i Asien. Det grænser op til Kina og Indien. 10 af verdens højeste bjerge ligger i Himalaya-området i Nepal. Der bor omkring 30 millioner mennesker i Nepal. Klimaforandringerne truer med at ødelægger millioner af menneskers liv i landet og forstærke den fattigdom, der allerede eksisterer i landet. Menneskehandel er et stort problem i Nepal.

Plan International begyndte at arbejde i Nepal i 1978 med et fokus på at hjælpe marginaliserede børn, deres familier og samfund.

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i Nepal med fokus på at engagere og løfte de børn og unge, herunder børn tilhørende minoritetsgrupper, som er særligt udsatte, bl.a. som følge af forældede kønsnormer og klimaforandringer. Som sponsor er du med til at sikre oplysning til forældre om, hvad god børneopdragelse er – med fokus på at sikre god ernæring og give børn en god barndom med plads til leg og læring. Du er med til at beskytte børn og unge mod vold, overgreb og menneskehandel, give flere adgang til uddannelse, sundhedsydelser og jobs. Med din støtte kan vi oplyse om, hvordan man tilpasser sig klimaforandringer, herunder oplære unge og voksne i bæredygtige landbrugsmetoder. Derudover sikrer du oplysning til lokalsamfundet om pigers rettigheder, så flere får mulighed for at gå i skole og få et job.