Antallet af teenagegraviditeter falder i Ecuador

Et af Plan Internationals projekter hedder ’Free Teenage Pregnancy Zone’ og handler om at mindske antallet af teenagegraviditeter. Nu viser resultater af projektet og vores kollegers arbejde i området, at det er blandt de mest succesfulde projekter i landet. Det får endda anerkendelse fra Ecuadors sundhedsministerium.

I Ecuador er det ikke en sjældenhed, at piger under 15 år bliver gravide. I PlanBørnefonden arbejder vi altid for at mindske antallet af teenagegraviditeter, så også piger får mulighed for at tage en uddannelse og dermed flere muligheder for et job og uafhængighed.

Ecuador er et af de lande, hvor vores indsats mod teenagegraviditeter har virket. Her er antallet af helt unge piger, som bliver gravide, faldet stødt gennem de seneste fire år. En af årsagerne er vores projekt kaldet ’Free Teenage Pregnancy Zone’.

Projektet inddrager både piger, drenge, forældre, lokalsamfund og lokale myndigheder og har vist sig at være et af de mest succesfulde projekter, vores kolleger i Ecuador har gennemført. Det har ikke kun haft en positiv effekt i de lokalområder, hvor det er udviklet, det har også fået anerkendelse fra blandt andet Ecuadors sundhedsministerium. 

Læs om Erika, Francisco og Gladys

Erika på 18 år arbejder med projektet og fortæller mere om, hvad projektet gør for pigerne og deres selvværd. Hun fortæller også om sine veninder, som begge blev gravide som helt unge.

Mange forældre i bjergprovinsen Chimborazo taler ikke med deres børn om sex, krop og sundhed. Det gør Gladys far, Francisco. Han er endda ved at uddanne sig frivillig sundhedshjælper, så han kan hjælpe piger i området, som bliver gravide, mens de stadig er børn.

FACTS:
  • Projektet tilbyder workshops om emner som sex, sundhed, vold, kønssygdomme, krop og rettigheder og møder for børn, unge og forældre.
  • 173 piger i Ecuador har en dansk sponsor gennem PlanBørnefonden.
  • Plan International har i alt 42.000 sponsorbørn i landet.
  • I Ecuador er 16,9 procent af pigerne mellem 15 og 19 år mødre.
  • Læs mere i rapporten ”Patterns of violence against girls in Ecuador

Stop Corona

Støt med en skoleuniform