6,25 kr./dag

Det koster 260 kr. pr. måned før skat at være sponsor.

Du skal vælge en sponsortype
Du skal vælge “beløb” og “betalingsmetode”.

Stå sammen med en du kender

Bliv delesponsor

Bliv en del af Plan

Giv børn en barndom med tryghed og skolegang

Din støtte går til hele lokalsamfundet

Som sponsor for et barn hos PlanBørnefonden støtter du ikke kun det enkelte barn – din støtte går til hele det lokalsamfund, som sponsorbarnet bor i. Det sker bl.a. gennem de forskellige programmer, som vi har i områderne, og som er med til at skabe langsigtet og bæredygtig udvikling. Du kan let følge med i de resultater, som du er med til at skabe og have kontakt med sponsorbarnet og familien gennem breve og billeder. Du kan blive sponsor alene eller sammen med andre.

 


Årets vigtigste gave. Giv et gavebevis

Når du køber et gavebevis i Planshop, er du med til at skabe håb og muligheder for børn og unge verden over. Du kan tilføje dit eget foto og en personlig hilsen på gavebeviset, som du straks modtager på mail – klar til at printe eller sende videre som gave.

Vinterhjælp til Ukraine

Hjælp familierne igennem vinteren med tøj til børnene, tæpper og mad på bordet. Familierne modtager cash vouchers og prioriterer selv i forhold til deres akutte behov.

Gavekurv

Giv en gavekurv med mad og basale fornødenheder og skolematerialer til børnene. Indholdet rækker til en hel måned og uddeles til de mest udsatte familier.


Støt som virksomhed

Som virksomhedspartner hos PlanBørnefonden bidrager din virksomhed til at gøre en forskel for verdens mest udsatte børn og unge. Der er flere måder at støtte på:

Programsamarbejder

Ofte et flerårigt samarbejde, hvor din virksomhed støtter PlanBørnefondens tematiske programindsatser med mulighed for at indarbejde virksomhedens ESG- og SDG-prioriteringer.

Læs mere om programsamarbejder

Sponsorbørn

Din virksomhed støtter specifikke sponsorbørn og kan bl.a. fokusere partnerskabet på employer- og employee indsatser.

Bliv virksomhedssponsor for et barn

 


Læs om Pigefonden og bliv Pigestøtte

Bliv Pigestøtte og kæmp for pigers rettigheder sammen med os. Din støtte betyder blandt andet, at flere piger kan få uddannelse og et job, så de kan forsørge sig selv.

Din støtte går til hele lokalsamfundet

Vi er PlanBørnefondenVi er PlanBørnefonden

PlanBørnefonden arbejder langsigtet i verdens mest skrøbelige og udsatte områder for at give børn og unge en bedre fremtid. Det gør vi både gennem vores sponsorship-programmer og vores programarbejde, som støttes af private fonde og institutionelle donorer. PlanBørnefonden arbejder i flere end 55 lande for, at alle børn uanset køn skal have lige muligheder. Vi vil skabe lige muligheder for børn og unge uanset køn, men med særligt fokus på piger.

Læs mere om vores arbejde


Her arbejder vi

Vi er en del af Plan International

77

Lande er omfattet af vores programmer

36567

Samarbejdspartnere i hele verden

910 mio.

Globale indtægter

910 mio.

Globalt forbrug

26881125

Piger fik gavn af vores arbejde i 2020

24023969

Drenge fik gavn af vores arbejde i 2020

Mere end 50 mio.

Børn og unge blev i 2020 hjulpet af vores globale initiativer

Partnerskaber

Vi indgår i partnerskaber med danske virksomheder og fonde samt institutionelle donorer for at sikre børn og unges rettigheder. Vores langvarige tilstedeværelse i nogle af verdens mest udsatte områder gør, at vi med deres støtte kan implementere projekter i tæt samarbejde med lokale myndigheder, lokalbefolkninger og de børn og unge, vi støtter.

Læs mere om vores partnerskaber



Seneste nyt fra PlanBørnefonden

Sidste år spurgte vi, hvad I ønskede jer af @signe_vilstrup s næste fotoudstilling. Vi fik bl.a. et ønske om at sætte fokus på, hvad manglende abort betyder for kvinder.

☞ Swipe for at se, hvad der kom ud af det 🌟

Du kan læse de fire kvinders historier via link i bio.

Tak til Signe Vilstrup for at producere fotoudstillingen “Søster”. Og tak til alle jer, der har taget jer tid til at se portrætterne og læse kvindernes historier 🙏

#søstersind #equalityforall #ugandawomen #ligestilling

I dag udkommer DR-dokumentaren “Kunsten at være Josephine Skriver” 🥰

I august var @josephineskriver med os i Uganda. Her mødte hun nogle af de unge, vi arbejder med. I dokumentaren kan du bl.a. møde disse kvinder, som kører minibusser og er med til at gøre Kampala tryg for kvinder.

Se den på DR og DR TV – brug fx link i bio 👆

Billeder: @signe_vilstrup

✨ I dag udkommer fotoudstillingen “Søster” ✨

Gennem billeder og historier fra stærke piger og unge kvinder i Uganda gør udstillingen os klogere på, hvilke konsekvenser det har, når piger og kvinder ikke selv kan bestemme over deres egen krop.

De unge kvinder i Søster-udstillingen er talerør for de millioner af udsatte piger og kvinder verden over, som kæmper for retten til at gå i skole og bestemme over egen krop og fremtid. Dem, hvis historier, vi så sjældent hører.

Billederne er taget af den internationalt anerkendte modefotograf @signe_vilstrup

Swipe for at se nogle af billederne fra udstillingen. Du kan se flere billeder og læse historierne via link i bio ☝️

#fotoudstilling #equality #ugandawomen @sktpetri

I morgen åbner dørene til fotoudstillingen ”Søster” med billeder af piger og kvinder fra Uganda, der kæmper for at ændre de vilkår, som de vokser op under ❤️

@signe_vilstrup har skudt portrætterne og mødt pigerne i Uganda sammen med topmodel og PlanBørnefonden-ambassadør Josephine Skriver:

”Da jeg som ung tog mine første skridt ind i modebranchen og stod foran Signe Vilstrups kamera, opdagede jeg, at hun har et helt særligt blik på verden: Gennem Signe Vilstrups linse bliver vi alle smukkere og stærkere,” siger @@josephineskriver

Faridah, som poserer på billederne med Josephine, er i Danmark i disse dage i forbindelse med udstillingen for sætte fokus på pigers mulighed for at blive i skole og bestemme over egen krop 🙏

Læs mere via link i bio 🌟

#søster #signevilstrup #uganda #womensupportwomen

Modefotograf sætter fokus på voldtægtsofre og pigers rettigheder 📸

Smerte, skønhed og søstersolidaritet går hånd i hånd, når en af Danmarks bedste modefotografer, @signe_vilstrup, slår dørene op til fotoudstillingen Søster 💗

I Uganda oplever unge kvinder som Faridah stor modstand – kun på grund af deres køn. Alligevel har de overskud til at kæmpe for en bedre fremtid for andre.

Det søstersind har fotograf @signe_vilstrup fanget med sit kamera. I næste uge bliver portrætterne udstillet i København 🤩

Du kan allerede nu se portrætterne på vores hjemmeside – via link i bio ☝️

#søster #fotoudstilling #strongwomen #stærkekvinder

Til kamp for kvinder i tech på kampdagen 🦾

Der er lang vej, før der er ligestilling i STEM-fagene (science, technology, engineering og mathematics).

Det skriver @dorthepete, direktør i PlanBørnefonden og @nehaimtiaz_, stifter af @nordicwomeninstem i dag i et debatindlæg i @borsendk.

Neha læser til elektroingeniør på @dtudk og vandt PlanBørnefondens Pigepris sidste år for sin kamp for at få kvinder til at søge mod de tekniske fag.

Og kampen er vigtig: Kvinder udgør blot 33 pct. af de optagne på STEM-uddannelserne i Danmark. Et lignende billede tegner sig over hele verden.

🤩 PlanBørnefonden har stort fokus på at få flere piger og kvinder i uddannelse og jobs inden for de tekniske fag – fordi det gavner os alle!

🔥 Rigtig god kampdag 💪

#kampdag #kvinderneskampdag

Søstrene Grene donerer 1.141.181 kr. til PlanBørnefonden 😍

Siden 2018 har @sostrenegrene støttet PlanBørnefondens arbejde for pigers rettigheder. Årets donation er rekord – en stigning på 49 procent sammenlignet med 2021 🤗

Med donationen kan vi lave flere indsatser for at nedbringe antallet af børneægteskaber, teenagegraviditeter og vold mod piger i en række lande i Afrika.

TAK til Søstrene Grene – og ikke mindst deres kunder – for at gøre en kæmpe forskel 🙏

#søstrenegrene #ligestilling #pigersrettigheder

Skateboarding = ligestillingskamp 💖

I Harare, Zimbabwe lever mange unge, særligt piger, med frygten for at gå på gaden, fordi der er risiko for chikane og tilråb.

Men det er en gruppe unge i alderen 15-25 år med til at ændre!

De unge elsker at stå på skateboard, og nu underviser de andre. Gruppen, der består af både piger og drenge, har på den måde fået et stærkt talerør og gør op med skateboarding som en “drengesport” 😌

Men de sætter også fokus på mange af de problemer, der eksisterer i lokalsamfundet – f.eks., hvor farligt det kan være for piger og kvinder at færdes i gaderne efter mørkets frembrud.

Projekter som dette er med til at skabe fokus på problemet og derved skabe mere tryghed 👏🏿

#skateboarding #girlsgetequal #ligestilling #equalityforall

Er feminisme en dårlig ting?Er feminisme en dårlig ting?

Er feminisme en dårlig ting?

Faridah har besøgt Danmark - og er inspireret af at se, hvordan mennesker støtter menneskerFaridah har besøgt Danmark – og er inspireret af at se, hvordan mennesker støtter mennesker

Faridah har besøgt Danmark – og er inspireret af at se, hvordan mennesker støtter mennesker

Vær med til at løfte et helt samfund. Bliv sponsor i dag.Vær med til at løfte et helt samfund. Bliv sponsor i dag.

Vær med til at løfte et helt samfund. Bliv sponsor i dag.

Gør som Josephine Skriver. Bliv sponsor.Gør som Josephine Skriver. Bliv sponsor.

Gør som Josephine Skriver. Bliv sponsor.

Josephine Skriver er sponsor: "Det handler ikke bare om at sponsorere et barn"Josephine Skriver er sponsor: “Det handler ikke bare om at sponsorere et barn”

Josephine Skriver er sponsor: "Det handler ikke bare om at sponsorere et barn"

Gør som topmodel Josephine SkriverGør som topmodel Josephine Skriver

Gør som topmodel Josephine Skriver

Gør som topmodel Josephine SkriverGør som topmodel Josephine Skriver

Gør som topmodel Josephine Skriver

Fokus på sex og rettigheder øger pigers mulighederFokus på sex og rettigheder øger pigers muligheder

Fokus på sex og rettigheder øger pigers muligheder


Mød et sponsorbarn

Velkommen til Mozambique!Velkommen til Mozambique!

Mozambique

Adelina

Velkommen til Mozambique! Her møder du 13-årige Adelina, der drømmer om at blive lærer, når hun er voksen. Desværre tvinger mange fattige familier i Adelinas lokalsamfund deres døtre til at blive gift tidligt. PlanBørnefondens sponsorer er med til at bekæmpe tidlige ægteskaber og børneægteskaber i Mozambique ved f.eks. at give familierne bedre alternativer i form […]

Velkommen til Liberia!Velkommen til Liberia!

Liberia

Faith

Velkommen til Liberia! 11-årige Faith bor i et smukt område med mange floder og udsigt til et af de største bjerge i landet. Men i dette område forventes det desværre ofte, at mange piger arbejder på gårdene i stedet for at gå i skole. Derfor arbejder PlanBørnfonden for at pigerne kan komme i skole. Med […]

Velkommen til Kenya!Velkommen til Kenya!

Kenya

Mbata

Velkommen til Kenya! I Kenya støtter PlanBørnefonden børn, så de kan gå i skole. Her møder vi det 12-årige sponsorbarn Mbata, der fortæller om nogle af de udfordringer, der forhindrer børn i at gå i skole. Med støtte fra PlanBørnefondens sponsorer er problemerne ved at være løst. Der er f.eks. leveret flere lærebøger, bygget nye […]

Bliv sponsor

6,25 kr. / DAG

Det koster 260 kr. pr. md. før skat og kan trækkes fra i skat

Du skal vælge en sponsortype.